• Birthday.se
  • Familjebilder.se
  • Talogram.se
  • Presentakuten.se
Talogram.se
Meny
Logga in

Om oss

Talogram.se är ett av resultaten i samarbetet mellan Berlock Information AB och RhetLab Nordic AB. Berlock driver Birthday.se som har tagit positionen som Sveriges första och största födelsedagsportal med mängder av tilläggstjänster. RhetLab har sedan början av 2000-talet utvecklat världens första interaktiva tjänst för framtagning av tal och text – en tjänst där användaren själv snabbt och enkelt och med hög kvalitet tar fram saker som tal, brev, offerter, debattartiklar, betyg, avtal, etcetera.
För att få en första test på vår tal- och textplattform lanserade vi en hyllningstalsmotor den 14 mars 2008. Och, fram till början av december samma år hade nästan 7.000 tal tagits ut av Birthdays medlemmar. Från början fanns enbart födelsedagstal, men lagom till studenten återfanns självklart studenttal på sajten och i augusti kom bröllopstalen.
Nu kommer Talogram – en helt ny tjänst – en tjänst som kombinerar det enkla och kortfattade i ett telegram med det eleganta och personliga i ett tal. Tillsammans med bilder, på vilka texterna skrivs, erbjuder vi Birthdays medlemmar ett smidigt sätt att uppmärksamma och hylla nära och kära – och andra med för den delen.
Talogram finns inledningsvis enbart för födelsedagar, men löpande kommer Talogram-tjänsten att kompletteras med hyllningstexter för förlovning, bröllop, dop, konfirmation, examen, körkort, bostad, nytt jobb, befordran, pension, namnsdag, och så vidare. Under januari kommer Talogram-servicen att utökas med postservice – det vill säga att du som användare, enbart med ett musklick på datorn, kan se till att din vän eller kärlek får en hälsning i brevlådan en dag senare. Eller den dag du bestämmer att Talogrammet ska distribueras.
RhetLabs affärsidé är att erbjuda inspiration, struktur och kunskap vad gäller all slags framtagning av tal och text. Som du som läsare förstår innebär detta en klar fokusering på yrkesapplikationer. I samarbetet med Berlock kommer detta under 2009 att visa sig i applikationer för små och medelstora företag – dessa tjänster kommer att lanseras löpande via Berlocks sajt Upplysning.se. RhetLabs mål är att, med hjälp av sina tjänster (som alla bygger på etablerade och väl beprövade retoriska verktyg, metoder och system) ge små och medelstora företag samma kommunikativa förutsättningar som betydligt större företag och organisationer.
RhetLab har sin bas i Upplands Väsby och ett kontor i Torslanda, Göteborg. Vill du få kontakt med RhetLab kan du skicka ett e-mail till info@retoriktorget.se eller ringa 08-450 99 99.